Eşitlik Savaşçısı

S.S.S Film Silinmişse Rapor Edin

Oy Ort: 7.6 / 10
Toplam Oy: 52
Eşitlik Savaşçısı izle
7+
Tür:
Biyografi, Dram
Dil:
Türkçe Altyazılı, Türkçe Dublaj
Yapım Yılı:
2018
Kategori:
İMDB 7.0 +
Yapım:
ABD
IMDB Puanı:
7.1
Film Süresi:
Yönetmen:
Mimi Leder
Oyuncular:
, , Justin Theroux, Sam Waterston

Filmin Konusu

On the Basis of Sex 2018 Film

Başarılı ve aynı zamanda genç bir avukat olan Ruth Bader Ginsburg, erkeklerin çoğunlukta olduğu bir okuldan mezun olmuştur ve eşi Marty ile okuduğu okulda tanışmıştır. Hayatının pek çok noktasında kadınlara karşı yapılan haksızlıklara şahit olmuş ve bu uğurda zorlu bir karar vermiştir. Direkt olarak anayasa mahkemesinin uygulamakta olduğu yüz yıllık cinsiyet ayrımcılığına son vermek için hukuk mücadelesine başlayan genç avukat Ruth, çığır açacak bir işe baş vurmuştur. En büyük destekçisi ise kocası Marty olacaktır…

Gerçekten yaşanmış bir hikaye ile karşılaştığımız dram türdeki filmin başrollerinde Felicity Jones, Armie Hammer ve Justin Theroux gibi isimleri görüyoruz.

Bu Filme 12 Yorum Yapılmış,

Sen de Yorum Yapmak İster Misin?

Sadece üyeler yorum yapabilir ve tüm yorumları okuyabilir. Giriş Yap - Kayıt Ol
  1. İbrahim Ücyol says:

    Filme beklentim yüksek olarak izlemeye başladığım için umduğumu bulamadım. Bir senaryo için gerçeklik önemlidir ama dikkat, ilgi çekecek düğümler, sorular olmadan film ilerleyemiyor. Bir diğer taraf ise bu dava öyle kadınlar için eşitlik konusunda dönüm noktası olacak kadar önemli bir içerik taşımıyor. Evde hasta bakmak kadın işi olduğunu kabul eden mahkemeler bunu bir erkek yapınca ona adaletsiz bir vergi yüklemesine karşı bir davadan kadın eşitlik hareketi için çok fazla bir ivme sağlayamaz zaten.

Daha Fazla Yorum